Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îi reaminteşti copilului bunele maniere

Cum îi reaminteşti copilului bunele maniere
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Repetiţia e mama învăţăturii, aşa sună o vorba din popor şi este valabilă şi când vine vorba de bunele maniere. Odată ce l-ai învăţat pe copilul tău care sunt cele mai importante maniere pe care trebuie să le aibă tot timpul la el, te gândeşti că acestea vor rămâne întipărite în mintea lui. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa.

Şi copiii mai uită şi cel puţin, până când şi cel mic îşi va însuşi bine normele de etichetă, puteţi face împreună “repetiţii”. Atunci când copilul dă semne că a uitat bunele maniere:

– Citiţi împreună o carte despre bunele maniere. Există atât poveşti educative despre personaje care învaţă bunele maniere, dar la fel de utile pot fi ghidurile de bune maniere scrise special pentru copii, într-un limbaj prietenos şi cu exemple foarte bune pentru vârsta lor.

– Aveţi împreună o discuţie despre comportament, reguli de politeţe, gesturi permise sau nepermise, vocabularul adecvat de fiecare dată înainte ca acesta să plece la şcoală, la o petrecere pentru copii, în vizită, tabăra etc. Chiar dacă pare nesemnificativ, nu este inutil să îi aminteşti aceste lucruri înainte să iasă pe uşă şi nu uita să îi spui şi cum aştepţi să se comporte în lume.

Citește și:   Bunele maniere pentru când copiii interacționează cu adulții

– Alcătuieşte o listă cu manierele familiei. Pune accentul pe acelea care sunt cele mai importante pentru toţi cei din casă. Prezintă-le într-un mod pozitiv şi lipeşte-le undeva în casă unde să fie vizibile pentru voi toţi.

– Organizează un concurs de bune maniere pentru toţi membrii familiei. Atunci când unul dintre cei ai casei face un gest manierat, primeşte puncte. La finalul săptămânii, cel care are cele mai multe puncte va fi recompensat.

– Stabiliţi un semn sau un sunet pentru care toţi cei din familie să îl poată face atunci când observă că altcineva din casă a uitat de maniere.

Articole interesante

Lasa un comentariu