Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Care sunt manierele în cazul unei răceli

Care sunt manierele în cazul unei răceli
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Virusurile se răspândesc cu repeziciune și după cum putem vedea cu toții pot duce la afecțiuni severe. Pentru a preveni răspândirea virusurilor și altor bacterii, mai ales în perioadele în care aceștia circulă mai intens, cum sunt primăvară și toamna, este important ca fiecare să respecte câteva reguli importante.

  • Strănută în cot, nu în palme. Poate ai fost obișnuit până acum că este politicos să îți acoperi nasul cu mâna atunci când strănuți, doar că prin acest gest toți microbii rămân în palmele tale, iar de aici se vor transmite mai departe prin intermediul obiectelor pe care apoi le vei atinge cu mâinile infectate.
  • Spală-te cât mai des pe mâini! Acesta este îndemnul pe care îl auzi intens de ceva timp, însă acesta este și îndemnul care ar trebui să îți sune tot timpul în minte. Folosește săpun și apă pentru a-ți igieniza mâinile. Spală-le timp de 20 de secunde, de fiecare dată după ce ți-ai suflat nasul sau atunci când te așezi la masă.
  • Anunță-i pe cei din jur că este răcit. Ține de politețea fiecărei persoane să îi avertizeze pe cei din jur sau pe cei aflați într-o încăpăre că este răcită. În acest fel, se va evita contactul direct și va scădea riscul transmiterii bolii la alte persoane.
  • Stai acasă, dacă nu te simți bine. Atunci când ai febră sau pur și simplu nu te simți bine, recomandat este să rămâi acasă și să nu mai mergi la școală până când nu vei fi complet vindecat. În acest fel, vei evita să îi contaminezi și pe alții.
  • Scuză-te că nu poți da mâna sau nu te poți îmbrățișa cu alte persoane, dacă ești bolnav. În primul rând, nu este deloc politicos să întinzi spre cel din fața ta, o mâna plină de microbi. Cel mai simplu este să te scuzi că nu poți da mâna sau nu poți face alte gesturi de prietenie, cu care cunoscuții erau obișnuiți, cu siguranță oricine va înțelege situația.
Citește și:   Ce este politicos să spui în funcţie de situaţie

Articole interesante

Lasa un comentariu