Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Bunele maniere în clasă

Bunele maniere în clasă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Bunele maniere în clasă sunt foarte importante. Atunci când acestea nu există vor fi imediat remarcate de cei din jurul tău, însă atunci când respecţi eticheta la şcoală vei câştigă respectul profesorilor şi admiraţia colegilor. Profesorilor le plac elevii care sunt politicoşi şi care se comportă frumos atunci când sunt în clasă, iar copiii din clasă vor căuta întotdeauna compania acestora.

Iată câteva sfaturi pentru a respecta bunele maniere în clasă!

Intră în clasă la timp

Se poate întâmplă uneori să nu ajungi la timp în clasă, dar nu trebuie să faci din acest lucru un obicei. Oricui i se mai poate întâmpla să nu se poată da jos din pat atunci când sună ceasul sau să piardă autobuzul şi să fie nevoit să îl aştepte pe următorul, dar aceste situaţii trebuie să fie excepţii. Atunci când întârzii în mod frecvent la ore dai dovadă de lipsă de respect, chiar dacă în realitate nu asta intenţionezi să arăţi.

Închide telefonul mobil

Atunci când ajungi la şcoală prima grijă a ta este să închizi soneria telefonului mobil. Fără excepţie, profesorii sunt deranjaţi extrem de tare de telefoanele mobile care sună în tipul orei şi nu te mira dacă te va taxa într-un fel sau altul pentru această imprundență. De asemenea, nu sta cu ochii în telefon în timpul orei, nu trimite mesaje şi în niciun caz nu răspunde la apeluri cât ești la curs.

Nu mânca în timpul orei

Chiar dacă îţi este foame nu este în niciun caz o dovadă de respect faţă de profesori sau colegi să începi să îţi mănânci pacheţelul în timpul orei. Nici măcar atunci când nu te pasionează ceea ce se discută la oră nu ai scuze pentru a începe să mănânci. Majoritatea profesorilor îţi permit să îţi aduci la ora apă sau o sticlă de suc, dar nu vor fi la fel de încântaţi să vadă că în timp ce ei predau tu mănânci liniştit şi eşti preocupat de cu totul altceva.

Fii activ la oră

Profesorii apreciază întotdeauna dialogul în timpul orelor, dar nu şi întreruperile sau comentariile nepotrivite. De asemenea, implică-te în discuţie când profesorul pune întrebări. Niciodată nu întrerupe profesorul şi nici pe colegii tăi şi nu monopoliza discuţiile – şi în acest fel vei da dovadă că ştii să te comporţi în clasă.

Adresează-te corespunzător profesorului

Controlează-ţi atitudinea de fiecare dată şi poartă-te aşa cum se cuvine cu profesorul tău. Salută-l, răspunde-i politicos la întrebări şi oferă-te să îl ajuţi dacă este cazul. Nu îl privi cu superioritate şi nu fi arogant atunci când ţi se adresează.

Nu te ridica din bancă în momentul în care se sună de ieşire

Profesorii ar putea începe să se simtă agasați atunci când văd că elevii îşi închid cărţile şi încep să se ridice din bancă în momentul în care se sună de ieşire. O dovadă de lipsă de maniere este şi atunci când elevii îi atrag atenţia profesorului că ora s-a terminat. Când este vorba de un profesor care are o problemă cu a termina la timp de predat, poţi vorbi cu colegii de clasă şi împreună să staţi de vorbă cu porfesorul în cauză şi să îi spuneţi politicos ce vă deranjează.

Articole interesante

Lasa un comentariu