Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Bunele maniere de sărbători

Bunele maniere de sărbători
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sărbătorile de iarnă sunt una dintre ocaziile din an în care familia lărgită se reunește, au loc mese în familie, întâlniri, petreceri, iar comportamentul copiilor în această perioada este pentru părinți o prioritate. Manierele îi încurajează pe copii să îi trateze pe ceilalți cu respect.

În cele ce urmează gășiți câteva metode prin care îi puteți încuraja pe copii să aibă bune maniere în timpul sărbătorilor de iarnă:

  • Vorbiți cu copiii despre așteptările pe care le aveți, înainte de sărbători. De exemplu, le puteți spune că și atunci când sunt nemulțumiți de un cadou primit, trebuie să își arate recunoștință și să mulțumească pentru aceasta.
  • Stabiliți așteptări rezonabile. Atunci când este vorba de un copil mai mare, cel mai probabil aceasta știe să răspundă cu “Mulțumesc!” atunci când primește un cadou. Dar când copilul este mic, va avea nevoie să i se reamintească acest lucru. Faceți acest gest discret și nu trasformați totul într-o tragedie, în cazul în care cel mic uită să mulțumească.
  • Repetați înainte. Este posibil că unii copii să se confrunte cu anxietate în legătură cu comportamentul lor în timpul sărbătorilor. În acest caz, puteți face acasă o repetiție organizând o cină acasă cu câteva zile înainte de sărbători.
  • Încurajează comportamentul pozitiv. Copiii trebuie să știe că, comportamentul lor este observat. Ei au nevoie să li se recunoască și să li se aprecieze chiar și cele mai mici gesturi de politețe pe care le fac.
Citește și:   20 de reguli de bune maniere esențiale până la 10 ani

Articole interesante

Lasa un comentariu