Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Bunele maniere când practici un sport

Bunele maniere când practici un sport
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sportul este o activitate care aduce o mulţime de satisfacţii și care înseamnă ore de antrenament şi muncă, spirit de echipă şi competiţie. Dorinţa de a câştiga este mare şi de înţeles, indiferent că vorbim de sport de performanţă sau de un simplu joc între prieteni, iar de aici lucrurile pot duce la conflicte şi uneori chiar la incidente mai violente.

De aceea, când un copil practică un sport, bunele maniere nu ar trebui ocolite nici de el, dar nici de părinţii lui. Sunt competiţii sportive pentru copii, la care părinţii se manifestă zgomotos şi încurajează chiar anumite tipuri de comportament care pot duce la violenţă sau injurii. De cealaltă parte, un meci pierdut sau o competiţie la care nu iese pe primul loc, îl pot face pe copil să reacţioneze cu totul invers decât trebuie să reacţioneze un sportiv adevărat, care ştie să piardă la fel de demn ca atunci când câştigă.

Transformă-te într-un model pentru copilul tău şi arată-i ce înseamnă să fii un bun sportiv, să îi încurajeze pe coechipieri, să nu trişeze, să dea tot ce e mai bun din el când este în competiţie şi să nu caute niciodată vinovaţi pentru înfrâgerile care sunt inevitabile în viaţa sportivă.

  • Nu căuta niciodată vinovaţi pentru înfrângere şi nu da vina pe un coechipier sau pe propria echipă. Toată echipa îşi asumă înfrângerea, la fel cum se întâmplă şi atunci când obţine o victorie.
  • Nu îţi discredita adversarul folosind mesaje pe reţelele de socializare, emailuri sau mesaje. Atunci când vrei să devii un nume important în lumea sportivă, bazează-te doar pe calităţile tale şi nu încercând să îţi “loveşti” adversarii prin cuvinte grele.
  • Fii un model de urmat. Dacă ceilalţi te admira pentru performanţele tale sportive, ai obligaţia faţă de echipa ta şi faţă de ţine să faci ceeea ce trebuie.
  • Încurajează-i pe cei din echipă. Fă-le complimente coechipierilor tăi atunci când aceştia fac ceva bine. Încurajează-i atunci când nu joacă foarte bine.
  • Joacă întotdeauna corect. Nimeni nu câştigă atunci când trişează.
  • Arată respect echipei tale, echipei adverse şi antrenorilor.
  • Nu ţipa şi nu adresa cuvinte jignitoare în timpul competiţiei. Chiar dacă sunt coechipieri care nu joacă aşa cum ţi-ai dori, nu te comportă în acest fel. Cu o astfel de atitudine nu faci decât să creşti tensiunea în echipă şi să îţi demotivezi colegii.
  • La finalul competiţiei, indiferent dacă echipa ta a câştigat sau a pierdut, îmbrăţişează-ţi colegii şi strânge-le mâna adversarilor.
Citește și:   Bune maniere de care copiii au nevoie pentru a se face auziți

Articole interesante

Lasa un comentariu