Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturile lui J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, pentru tineri

Sfaturile lui J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, pentru tineri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

J.K. Rowling, scriitoarea care i-a dat naştere lui Harry Potter are câteva sfaturi inspiraţionale pentru toţi tinerii.

Rowling nu a fost dintotdeauna o scriitoare de succes, celebră peste tot în lume. Din contră, a ştiut ce înseamnă eşecul, sărăcia, cum este să fii respins şi să nu ţi se recunoască valoarea.

Iată câteva citate inspiraţionale şi motivaţionale din discursul ţinut de J.K. Rowling în faţă studenţilor de la Harvard.

“Există şi un termen limită la care vei înceta să îţi învinuieşti părinţii pentru că te-au îndrumat într-o direcţie greşită: momentul în care eşti suficient de matur să preiei conducerea, când responsabilitatea îţi aparţine”.

“N-am de gând să stau aici în faţă voastră și să spun că eşecul este amuzant. Acea perioadă din viaţa mea a fost una întunecată şi nu aveam nici cea mai mică idee că o să fie, ceea ce presa a numit, rezoluţia basmului.”

“Nu sunt suficient de puternică să cred că dacă sunteţi tineri, înzestraţi şi bine-educaţi, nu ştiţi ce înseamnă greutăţile şi suferinţa. Talentul şi inteligenţa nu au fost încă inoculate nimănui, în ciuda capriciilor ursitoarelor.”

Citește și:   Lecturi pentru copii

“Eşecul a însemnat o debarasare de lucrurile care nu contează. Am încetat să mă mai mint singură că sunt altcineva decât ceea ce sunt şi am început să îmi concentrez toată energia pentru a determina singurul lucru care conta pentru mine. Dacă aş fi reuşit să fac altceva, nu aş mai fi găsit determinarea să cunosc succesul în singurul domeniu din care am ştiut întotdeauna că fac parte.”

“Nu avem nevoie de magie să schimbăm lumea, avem toată puterea în noi înşine deja. Avem puterea să ne imaginăm binele!”

“Unii preferă să nu îşi folosească deloc imaginaţia. Aleg să rămână într-o zonă de confort limitându-se la propriile experienţe şi nu se deranjează să se întrebe cum ar fi fost să se nască altfel decât sunt.”

“Aşa cum este o poveste aşa este şi viaţa: nu contează cât este de lungă, ci cât de bună este, asta este tot ce contează.”

Foto: wikimedia.org

Articole interesante

Lasa un comentariu