Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lecțiile de pian sunt din nou căutate. Iată ce beneficii au!

Lecțiile de pian sunt din nou căutate. Iată ce beneficii au!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Lecţiile de pian revin în actualitate, după ce, o bună vreme pianul, instrumentul muzical extrem de nobil al vremurilor de demult, fusese dat uitării. De ceva vreme se pare că beneficiile lecţiilor de pian au fost redescoperite şi din ce în ce mai mulţi copii învaţă să cânte la acest instrument muzical din nou la modă.

Studierea pianului are multe beneficii pe care copiii le dobândesc atunci când învaţă să cânte la acest instrument muzical.

Lecţiile de pian sunt de ajutor la şcoală

Unul dintre cele mai importante beneficii ale lecţiilor de pian este acela că îi ajută pe copii la şcoală. S-au făcut numeroase studii până acum, iar concluzia la care au condus a fost aceea că elevii care studiază un instrument muzical, iau note mai mari, în special la matematică, atunci când au de rezolvat probleme cu fracţii şi raporturi. Pianul stimulează acele funcții ale creierului care sunt folosite și în rezolvarea problemelor de matematică.

Lecţiile de pian dezvoltă încrederea în sine

În spatele lecţiilor de pian stau munca şi dedicarea. Nu doar atunci când învaţă să cânte ceva nou la pian încrederea în sine a copiilor creşte, dar şi în timpul recitalurilor pe care le susţin. Atunci încrederea în sine e comparabilă cu cea pe care o are un sportiv atunci când câştigă o competiţie importantă. De asemenea, lecţiile de pian îi ajută pe copii să îşi păstreze o atitudine pozitivă atunci când întâmpina greutăţi.

Citește și:   Cum călătoreşte apa

Lecţiile de pian îmbunătăţesc coordonarea

Coordonarea ochi-mână se dezvoltă şi este importantă pentru copiii care învaţă să cânte la pian, dar e mai mult decât atât. Copiii care cânta la pian îşi îmbunătăţesc funcţiile motorii mai mult decât ar face-o prin alte activităţi sau cu ajutorul altor instrumente. Pianul solicită folosirea mâinilor care “lucrează” independent una faţă de alta, de exemplu, atunci când una se mişcă mai repede şi cealaltă mai încet. Aceste lucruri ajută la îmbunătăţirea dexterităţii.

Lecţiile de pian ajută la concentrare

Citirea unei partituri înseamnă în primul rând o mare putere de concentrare, punându-l pe cel mic să interpreteze o notă şi un ritm, să traducă totul în mişcările mâinilor pe claviatură şi să treacă rapid la următoarea. Să citeşti şi să interpretezi muzica îți permite să gândeşti atât critic cât şi creativ, iar această abilitate odată dobândită va putea fi folosită apoi în toate domeniile.

Lecţiile de pian ajută la dezvoltarea culturii generale

Chiar dacă un copil cântă la pian pentru o perioadă scurtă de timp, efectele pe termen lung vor fi multe şi se vor simţi. Atunci când iau lecţii de pian, copiii intră în contact cu muzica clasică şi descoperă compozitori celebri de care poate altfel nu ar fi auzit. În plus, abilităţile şi cunoştinţele pe care le-a căpătat în timp ce au luat lecţii de pian îl pot ajuta să aleagă un nou instrument muzical pe care să îl studieze.

Citește și:   Experiment: Cum respiră plantele

Articole interesante

Lasa un comentariu