Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri pe muzică: Broscuţele şi Scaunele muzicale

Jocuri pe muzică: Broscuţele şi Scaunele muzicale
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Scaunele muzicale” şi “Broscuţele muzicale” sunt două jocuri asemănătoare care au aceleaşi reguli şi pentru care e nevoie de muzică şi câţiva copii cu poftă de distracţie.

E de preferat că cele două jocuri să se desfăşoare în aer liber, pentru că e nevoie de loc de desfăşurare ceva mai mare. Pentru cele două jocuri alegeţi muzica potrivită, care să fie pe gustul tuturor celor ce iau parte la distracţie, pentru ca nimeni să nu aibă niciun motiv de supărare.

“Scaunele muzicale”

“Scaunele muzicale” este un joc îndrăgit de copiii din toată lumea. Atunci când vin prietenii în vizită, la o petrecere sau în vacanţă, “Scaunele muzicale” vor fi întotdeauna un motiv de distracţie şi amuzament.

“Scaunele muzicale” se joacă în minimum 7 copii. Pentru acest joc veţi avea nevoie de muzică şi scaune.

Scaunele se aşază pe două rânduri spate în spate. Va trebui să fie cu un scaun mai puţin decât numărul jucătorilor.

Când începe muzică, copiii încep să se plimbe în jurul scaunelor. Când muzica se întrerupe, jucătorii se grăbesc să se aşeze pe câte un scaun. Cel care rămâne în picioare este eliminat. Un scaun este scos şi cei care rămân în joc, încep din nou să se plimbe în jurul scaunelor care au rămas. Jocul continuă la fel până când rămâne doar un singur jucător. Acesta va fi câştigătorul.

Citește și:   Activități senzoriale care îl ajută să descopere lumea

“Broscuţele muzicale”

“Broscuţele muzicale” este un joc foarte amuzant care se joacă afară, deşi s-ar putea juca şi în casă cu condiţia să fie suficient loc. Prima varianta este totuşi recomandată pentru că distracţia va fi şi mai mare!

Jocul “Broscuţele muzicale” combină muzica, cu efortul fizic, dar şi cu multă veselie. Pentru ca să fie mai antrenant invită la joacă încă cel puţin 5 prieteni.

Pentru a juca “Broscuţele muzicale” vei avea nevoie de un radio sau de orice alt dispozitiv la care se poate pune muzică. Alegeţi câteva melodii preferate, în aşa fel încât să fie pe gusul tuturor celor care vor lua parte la joc. Veţi mai avea nevoie de nuferi! Nuferii sunt florile care ar fi cele mai potrivite în peisaj, însă aici e momentul în care trebui să improvizaţi, mai ales că aceste flori sunt protejate prin lege, fiind interzisă ruperea lor. Aşadar, în loc de nuferi naturali folosiţi pernuţe, jucării de pluș, flori artificiale etc. Numărul nuferilor trebuie să fie cu unul mai puţin decât numărul broscuţelor. Unul dintre jucători va fi arbitrul.

Citește și:   Experiment chimic: bule colorate

“Broscuţele muzicale” seamănă destul de mult cu jocul scaunelor muzicale. Când începe muzica, jucătorii trebuie să sară ca broscuţele. În timp ce restul jucătorilor ţopăie precum broscuțele în locul delimitat că fiind terenul de joacă, arbitrul aruncă “nuferii” şi apoi opreşte muzica. Când muzica se opreşte, fiecare broscuţă trebuie să caute nufărul pe care să sară. Broscuţa care rămâne fără nufăr este eliminată.

Se scoate din joc un nufăr şi se reia jocul. Arbitrul porneşte muzica şi în timp ce jucătorii sar ca broscuţele, acesta aruncă nuferii rămaşi. Se aplică din nou aceeaşi regulă. Jocul continuă până când sunt eliminate toate broscuţele şi rămâne doar una. Jucătorul care rămâne ultimul în joc este câştigătorul.

Articole interesante

Lasa un comentariu