Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Jocuri distractive cu apă pentru a face faţă mai ușor caniculei

Jocuri distractive cu apă pentru a face faţă mai ușor caniculei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jocurile cu multă apă şi bălăceala cât e ziua de lungă sunt perfecte pentru a face mai uşor faţă caniculei. Există multe activităţi distractive pentru care nu e nevoie nici de piscină, nici de apa mării. Cu câteva obiecte din casă, un loc de joacă sau o grădina şi multă poftă de distracţie, dar şi parteneri de joacă pe măsură, o zi caniculară poate trece neobservată.

Umple cana. Împărţiţi-vă în două echipe. Un membru al echipei 1 ţine în mâna o cană cu o minge de ping-pong în ea, iar cel de la echipa 2 are o sticlă cu apă. Cei doi vor stă faţă în faţă la o distanţă de 2 metri. Cel care are stricla de apă va trebui să umple, de la acea distanţă, cana din mâna adversarului până când mingea iese afară. Dacă se mişcă de la locurile lor, jocul se reia, nu înainte de a vărsa toată apa care s-a adunat până atunci în cană.

De-a v-aţi ascunselea cu apă. Jocul este o reinterpretare a variantei clasice pe care o ştie toată lumea. Unul dintre copii stă cu ochii închişi la perete şi numără, în timp ce ceilalţi copii se ascund. Atunci când pleacă să îi găsească pe cei care s-au ascuns, cel care îi caută va avea în mâna un balon umplut cu apă, pe care îl va arunca pentru a-l uda pe cel pe care l-a văzut.

Balonul fierbinte. Jocul face trimitere la cartoful fierbinţe, adică cei care primesc balonul umplut cu apă trebuie să reacţioneze la fel cum ar face dacă ar primi în loc de balon, un cartof fierbinte – adică trebuie să îl arunce cât mai repede. Aşezaţi-vă în cerc şi aruncaţi un balon cu apă de la unul la altul până când cineva îl va scapă pe jos. Atunci, cel care a scăpat balonul este eliminat şi jocul continuă până când mai rămâne doar un singur copil. Pentru şi mai multă distracţie, încercaţi să va jucaţi cu două baloane.

Baschet cu buretele. Pentru acest joc aveţi nevoie de găleţi cu apă şi bureţi mari, eventual bureţi de maşină. Jucătorii stau faţă în faţă la o distanță de 2-3 metri. Unul are în faţă găleata, iar celălalt va arunca buretele plin cu apă în găleată. Rezultatul: cel care nimereşte găleată primeşte un punct, dar îşi udă şi adversarul din cap până în picioare.

Piscina cu gheață. Pentru acest joc e nevoie de o piscină mică de plastic umplută cu apă şi cuburi de gheaţă. Fiecare dintre cei care intră în joc va trebui să scoată cât mai multe cuburi de gheaţă din piscină, ajutându-se de picioare, în 5 minute. Cel care scoate cele mai multe cuburi câştigă.

Bătaie cu baloane pline de apă. Împărţiţi-vă în două echipe, fiecare cu câte o găleată plină cu baloane umplute cu apă. Aruncaţi cu ele în adversari. Câştigă cel care rămâne la final uscat.

Dintre distracţiile cu apă pe timpul verii, nu trebuie să lipsească nici celebra bătaie cu pistoale de apă.

Lasa un comentariu