Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocul alimentelor sănătoase

Jocul alimentelor sănătoase
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Următoarea activitate educativă este utilă pentru toţi acei părinţi care duc lupte grele de lămurire cu cei mici, în privinţa alimentaţie.

Dacă şi copilul tău începe să ronţăie biscuiți înainte de principala masă a zilei, dacă ar mânca doar ciocolată de dimineaţă până seară sau spune că ar face orice pentru nişte covrigi pe care să îi mănânce pe drum spre casă, încearcă cu încredere următorul joculeţ care va fi amuzant şi în acelaşi timp util pentru copil.

În felul acesta, îl poţi ajuta pe cel mic să accepte în dieta sa mai multe tipuri de alimente şi îi oferi un instrument pentru a explora alegeri alimentare sănătoase şi ingredientele hrănitoare. Această activitate este utilă chiar şi pentru copiii mai mari, dar care au obiceiul să mănânce lucruri nesănătoase.

Cum procedezi:

Stabileşte cinci secţiuni: carbohidraţi, proteine, fructe şi legume, lactate, dulciuri şi gustări (împreuna, într-o singură categorie).

Pe o planşă scrie cele cinci secţiuni şi sub fiecare dintre ele adaugă o listă cu alimente care se încadrează în fiecare categorie. Încearcă să scrii cât mai multe opţiuni pentru că, în aşa fel, şansele ca cel mic să găsească ce îi place să fie mai mari.

Citește și:   O lecţie despre densitate: Curcubeu în borcan

Planşa alimentelor sănătoase trebuie pusă la vedere, de preferat în bucătărie. Cere-i copilului să selecteze câte un aliment din fiecare categorie pentru masa de seară şi câte o gustare.

Atunci când sunt ei puşi să aleagă, copiii sunt mult mai tentaţi să încerce lucruri noi. Încurajează-l să aleagă alimente pe care nu le-a mai mâncat până acum şi dacă dă dovadă de curaj şi face acest lucru, ţine cont şi oferă-i o recompensă.

Mâncarea preferată sau un desert care îi place mult, la masa din weekend, îl vor motiva să mai procedeze în acest fel.

Cu ajutorul acestei activităţi, copiii vor fi încântaţi de experienţa nutrițională şi vor începe să vadă importanța unei alimentaţii variate şi sănătoase.

Articole interesante

Lasa un comentariu