Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Joc matematic: Triunghiul magic

Joc matematic: Triunghiul magic

Următorul joc educativ este special pentru copiii cărora le place să rezolve puzzle-uri, dar care nu sunt la fel de încântaţi când e vorba de a rezolva exerciţii de matematică.

Pentru început “construieşte” triunghiul magic: desenează pe o foaie de hârtie un triunghi, iar pe fiecare latură a triunghiului câte trei cerculeţe (în total, 6 cerculeţe ca în fotografia de mai sus). Decupează din hârtie 6 buline şi numerotează-le cu cifre de la 1 la 6.

Cum se rezolvă Triunghiul magic:

Aranjează bulinele în fiecare cerculeţ din triunghi, astfel încât suma numerelor de pe fiecare latura să fie egală cu suma numerelor de pe toate laturile triunghiului.

Pentru un triunghi care conţine 3 cerculeţe pe fiecare latură suma pentru o latură trebuie să fie egală cu 9.

Pentru copiii mai mari, puteţi construi un triunghi cu câte 4 cerculeţe pe latură, iar suma numerele de o latură trebuie să fie egală cu 17. În acest caz, vor fi necesare 9 buline, numerotate cu cifre de la 1 la 9.

Dacă vreţi să creşteţi dificultatea jocului, mai ales în cazul copiilor mai mari care au cunoştinţe de matematică, puteţi să nu le dezvăluiţi suma la care trebuie să ajungă. Le puteţi spune doar să aranjeze bulinele astfel încât suma numerelor să fie egală pe fiecare latură.

Articole interesante

Lasa un comentariu