Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Filmele Disney care modelează caracterul copiilor

Filmele Disney care modelează caracterul copiilor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Copiilor le plac filmele Disney pentru personajele lor şi pentru că datorită acestora intră într-o lume specială a fanteziei şi poveştilor. În același timp şi părinţii îi încurajează să se uite la filmele Disney pentru lecţiile importante pe care le oferă celor mici.

Filmele Disney le pot modela caracterul copiilor şi le pot oferi lecţii despre valori şi moralitate.

Aşadar, filmele de animaţie Disney sunt iubite atât de copii cât şi de părinţi, nu doar pentru amuzament şi lumea fantastică pe care o creează, dar şi pentru lecţiile de viaţă importante pe care le oferă.

Care sunt filmele Disney pe care copii ar trebui să le vadă şi ce lecţii pot învaţă din ele.

Frumoasa şi bestia

“Nu judeca pe nimeni după aparenţe”

Acest film celebru îi învaţă pe copii să nu se lase conduşi de aparenţe. Chiar dacă cineva arată diferit sau neplăcut, poate avea o inima mare sau o inteligenţă ieşită din comun. Frumuseţea este subiectivă şi e mai bine să judeci pe cineva după caracter, decât după felul în care arată.

Bambi

“Cum să fii un om bun”

Citește și:   Experiment: cum prepari unt pentru micul dejun, în joacă

Lecţia pe care o oferă acest film Disney care a făcut istorie este despre adevăr: chiar dacă e important să spunem întotdeauna adevărul, dacă acesta doare sau îl va răni pe celălalt, mai bine nu îl spui sau găseşti un mod diferit să îl spui pentru a nu-l răni. Dacă ştii că adevărul îl va răni pe cel căruia îi este spus, caută să îl spui într-un mod mai blând cu respect şi înţelegere.

Cenuşăreasa

“Ai răbdare. Un miracol se va întâmplă cât de curând”

Cenuşăreasa îi învaţă pe cei mici că pentru lucrurile bune în viaţă trebuie să ai răbdare. Chiar dacă uneori este greu să ai răbdare, vei învaţă lecţii importante de viaţă care te vor face să apreciezi lucrurile bune care urmează să se întâmple.

Regele leu

“Priveşte momentele dificile din trecut ca obstacolele peste care trebuie să treci pentru a avea succes în viitor”

Acest film arată partea dificilă şi dureroasă uneori a trecerii de la copilărie la maturitate. Celebrul film Disney îi învaţă pe cei mici că poţi avea eşecuri şi dificultăţi în viaţă, însă acestea au rol important de a te face să devii ceea ce eşti. Filmul îi învaţă pe copii să fie întotdeauna atenţi la provocările care apar în calea lor spre succes.

Citește și:   Curiozităţi despre lumea Disney

Pinocchio

“Cum să iei decizii”

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite filme Disney şi îi învaţă pe cei mici că cel mai corect mod în care poţi lua o decizie este să îţi urmezi conştiinţa. Chiar şi atunci când ai de ales dintre mai multe opţiuni, ar trebui să îţi asculţi inima atunci când iei o decizie.

Aladdin

“Frumuseţea interioară”

Şi acest film le oferă copiilor o lecţie extrem de valoroasă: este important să ai grijă de felul în care arăţi, să porţi haine curate, să te speli pe dinţi şi să îţi îngrijeşti părul, dar ar trebui întotdeauna să ţii minte că frumuseţea interioară este totuşi cea mai importantă – sensibilitatea, caracterul şi felul în care gândeşti contează întotdeauna cel mai mult.

Foto: princess.disney.com

Articole interesante

Lasa un comentariu