Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Filme care te ajută să întelegi istoria

Filme care te ajută să întelegi istoria
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Învaţă istorie şi prin intermediul unor filme excepţional realizate, unele dintre ele premiate cu cele mai importante distincţii ale cinematografiei universale!

Vei înţelege astfel mai bine evenimentele care s-au petrecut cu mult timp înainte şi despre care ai învăţat până acum la orele de istorie de la şcoală. Trebuie să ții cont că prezentarea faptelor istorice în aceste filme are pe alocuri și elemente de ficțiune, necesare atunci când istoria este transpusă pe ecran.

Important: recomandările următoare sunt pentru copiii ceva mai mari. Cei mici nu au cum să înţeleagă acţiunea unui film istoric şi în plus, unele dintre acestea ar putea conţine şi scene de violență.

Apollo 13

NASA trebuie să găsească şi să elaboreze cea mai bună strategie pentru a întoarce înapoi pe Pământ nava Apollo13, după ce aceasta suferă daune interne considerabile, punând în pericol viaţa celor trei astronauţi aflaţi la bord.

Marea evadarea

Un film excepțional despre planul a câteva sute de prizonieri aliaţi de război de a evada dintr-o închisoare din Germania în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Cele 10 porunci

Moise, prinţul Egiptului, învaţă că adevărata sa menire şi misiunea divină pe care o are este aceea de a deveni eliberatorul poporului pe care îl conduce.

Citește și:   Exerciţii simple de gimnastică

Braveheart

Când viitoarea lui soţie pe care o ţinea secretă este executată pentru că a atacat un soldat englez, incercând să se apere de acesta, William Wallace începe o revoltă şi devine conducătorul războinicilor scoţieni împotriva tiranului englez care conduce Scoţia cu mână de fier.

Gloria

Robert Gould Shaw a fost ofiţerul care s-a oferit să conducă prima companie de soldaţi afro-americani în timpul Războiului Civil din America,  formată în mare parte din sclavi evadaţi şi trebuia să cureţe drumul pentru „adevăraţii” soldaţi, primind astfel muncile josnice. Shaw va trebui să lupte atât cu adversarii care au ordin să îi ucidă pe ofiţerii de culoare, cât şi cu aliaţii care nu îşi pot învinge prejudecăţile.

Totuşi, în ciuda tuturor obstacolelor, colonelul Robert G. Shaw plănuieşte să aducă această trupă în mijlocul evenimentelor pentru ca oamenii săi să poată lupta cu adevărat.

Lista lui Schindler

Lista lui Schindler prezintă povestea adevărată a lui Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un personaj controversat, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului.

Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în timp de război. De altfel, întreaga acţiunea şi intrigă a filmului se desfăşoară în jurul războiului.

Citește și:   Experiment motivațional: Alege lucrurile importante din viața ta!

Lista lui Schindler este un film de referinţă al cinematografiei universale care a câştigat 7 premii Oscar. Chiar dacă este un film extrem de dur, fiecare copil ar trebui să îl vadă. Evident, nu este un film pentru copiii foarte mici, ci mai degrabă pentru cei care se apropie de absolvirea liceului.

Articole interesante

Lasa un comentariu