Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: Pepenele vulcan

Experiment: Pepenele vulcan
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vara ne bucurăm din plin de abundența de pepeni mari pe care îi putem procura cu ușurință. Următorul experiment implică acest fruct delicios și este o idee excelenta pentru copiii de toate vârstele.

Cu experimentul ce urmează este posibil să vă mai fi întâlnit până acum, sub alte forme, fiind celebrul “vulcan” adaptat însă, astfel încât să fie mai distractiv acum, când e timp frumos și copiii ar trebui să stea cât mai mult în aer liber.

Primul pas necesar este să pregătiți pepenele pentru experiment. Alegeți un pepene mare, scobiți-l și puneți miezul separat pentru a-l putea mânca mai apoi.

Pentru experiment vor mai fi necesare următoarele ingrediente:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Oțet
  • Colorant alimentar (acesta este opțional, însă vulcanul va ieși mai spectaculos dacă vulcanul va fi colorat)

Puneți bicarbonatul de sodiu în pepenele din care ați scos miezul. Turnați puțin colorant alimentar, iar apoi puneți cana de oțet pregătită. Pepenele vostru va erupe și va arăta spectaculos.

Puteți avea la îndemână și o lingură mare din lemn cu care continuați să amestecați “vulcanul” și să vă distrați, în timp ce puteți observa ce se întâmplă pe măsură ce mai adăugați din aceleași ingrediente.

Citește și:   Experiment cu gheaţă, blană şi altele

Dacă nu puteți face activitatea afară, există și o soluție pentru a va bucura de acest experiment în interior. Trebuie doar să așezați pepenele într-un vas suficient de larg, încât “lava vulcanului” să se poată revărsa fără să faceți mizerie în casă.

Acest experiment distrativ și educativ în același timp, poate fi o activitate potrivită și pentru o petrecere pe care o organizați pentru cel mic.

Articole interesante

Lasa un comentariu