Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: ce se întampla când amesteci apă cu ulei

Experiment: ce se întampla când amesteci apă cu ulei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Experimentele sunt cea mai simplă metodă de a descoperi lumea din jurul nostru. Următorul experiment pentru copii are rolul de a dezvălui principii chimice simple, dar care stau la bază multor lucruri importante pe care fiecare le poate întâlni în activitățile de zi cu zi.

Pentru acest experiment științific este nevoie doar de apa, puțin ulei și la final niște detergent de vase. Unele lucruri pur și simplu nu merg împreună și așa se întâmplă și când amestecăm apa cu uleiul, indiferent cât de mult te-ai strădui să le împrietenești pe cele două lichide. și totuși, cu puțin ajutor, apa și uleiul se pot amestecă. Află cum!

Pentru aceste experiment ai nevoie de:

O sticlă

Apa

Colorant alimentar

2 linguri de ulei

Detergent lichid pentru vase

 Instrucțiuni

Adaugă câteva picături de colorant alimentar în apa.

Amestecă apoi 2 linguri de apa colorată cu 2 linguri de ulei în sticlă, pune capacul și strânge-l bine, apoi agită cât poți de tare sticlă.

Pune sticlă pe masă și vei observă că indiferent cât de tare ai agitat amestecul din sticlă, uleiul plutește deasupra apei colorate.

Citește și:   Cer albastru, cer roșu

Ce se întâmplă, de fapt?

Deși apa se amestecă de obicei cu alte lichide împreună cu care formează soluții, uleiul și apa nu se amestecă. Moleculele de apa se atrag reciproc și același lucru se întâmplă și în cazul uleiului. Acestea se separă și uleiul plutește deasupra apei pentru că are o densitate mai ușoară.

Dacă îți dorest să împrietenești apa cu uleiul există o posibilitate să faci acest lucru adăugând detergent lichide de vase în amestecul de apa și ulei. Detergentul este atras atât de apa,cât și de ulei ajutând cele două lichide să se amestece și să formeze ceea ce numim o emulsie.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu