Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment motivațional: Alege lucrurile importante din viața ta!

Experiment motivațional: Alege lucrurile importante din viața ta!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Aceasta este o poveste motivaţională care îţi va demonstra cât de important este să faci diferenţa între lucrurile importante din viaţă şi cele mai puţin sau deloc importante.

Un profesor de filosofie stă în faţa elevilor săi având pe catedră câteva obiecte. La începutul orei, profesorul a luat borcanul gol pe care îl avea în faţă şi a pus în el câteva pietre. Apoi i-a întrebat pe elevi dacă ei consideră că borcanul este plin, iar aceştia au confirmat că este.

Apoi profesorul a luat o cutie de pietricele şi le-a turnat în borcan. Profesorul a luat borcanul şi l-a clătinat puţin, astfel pietricelele mici au pătruns în locurile goale printre pietre. După aceea, profesorul a întrebat din nou clasa dacă borcanul este plin şi a primit confirmarea că este.

De această dată profesorul a luat o cutie de nisip pe care l-a turnat în borcan. Evident, nisipul a intrat printre pietre şi pietricele în zonele în care erau locuri goale.

Profesorul a întrebat încă o dată dacă borcanul este plin, iar răspunsul unanim a fost “da”.

Acum vine şi esenţa experimentului profesorului în faţa elevilor săi: “ Vă rog să vă imaginaţi că borcanul reprezintă viaţa voastră. Pietrele reprezintă lucrurile importante- familie, sănătate, copii, adică toate acele lucruri care dacă rămân, atunci când altele se duc, viaţa este în continuare plină şi frumoasă. Pietricelele sunt alte lucruri care contează – cariera, casa, maşina. Nisipul reprezintă orice altceva, lucrurile mărunte.”

Citește și:   Experiment: Taie cubul de gheață în două!

În continuare profesorul îi invită pe elevi să facă încă un exerciţiu de imaginație:

“Dacă pui mai întâi nisip în borcan atunci nu va mai fi loc pentru pietre şi pietricele. La fel se întâmplă şi în viaţă. Dacă îţi cheltuieşti tot timpul şi energia cu lucruri mici, niciodată nu vei mai avea cum să acorzi atenție lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru tine. Aşadar, acordă atenţie lucrurilor care sunt extrem de importante pentru fericirea ta. Stai cu cei dragi, relaxează-te şi aşa mai departe. Pentru alte lucruri cum ar fi cariera, curăţenia în casă, o petrecere sau o reparaţie pe care o tot amâni, va fi întotdeauna timp.”

“Ai grijă în primul rând de pietre – lucrurile care contează cu adevărat. Restul este doar nisip.”

Articole interesante

Lasa un comentariu