Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: Importanța mirosului şi a gustului

Experiment: Importanța mirosului şi a gustului
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu doar gustul este important atunci când mănânci mâncarea ta preferată sau dulciurile favorite. La fel de important precum este gustul este şi mirosul. Prin următorul experiment copiilor li se poate demonstra cum mirosul şi gustul depind unul de altul şi sunt ambele două simţuri extrem de importante.

Materiale necesare:

  • Măr
  • Cartof
  • Alte felii de fructe
  • O eșafră
  • Farfurii

Cum se desfăşoară:

Curăță şi feliază cartoful şi mărul în bucăţi mici, în aşa fel încât să fie cât mai asemănătoare. Pune o bucată de măr şi una de cartof pe o farfurie şi oferă câte o farfurie fiecărui copil care ia parte la acest experiment. Apoi, spune-le copiilor să se ţină de nas în timp ce testează ce au în farfurie. După ce au gustat din ambele, cere-le să spună care a fost mărul şi care cartoful. E posibil să dureze ceva până când îşi vor da seama de diferenţe. Apoi, pune-i pe copii să încerce şi alte fructe şi legume. Pentru această parte a experimentului copiii vor fi legaţi la ochi cu eşarfe.

Explică-le copiilor că deoarece nasul şi gura sunt conectate, ele “lucrează” împreună pentru a simţi gustul alimentelor ce sunt mâncate. Papilele gustative de pe limba au capacitatea de a descifra gustul acru, dulce, sărat şi amar, dar simţul mirosului este responsabil de restul.

Articole interesante

Lasa un comentariu