Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: De ce portocala mai grea plutește în apă?

Experiment: De ce portocala mai grea plutește în apă?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Să faci experimente cu obiecte care plutesc sau care se scufundă în apă este întotdeauna distractiv. Înainte de a începe experimentele, nu uitați să faceți și predicții despre obiectele pe care le veți folosi. Rămân la suprafața apei, se vor scufunda?

Următorul experiment cu portocale este cu atât mai interesat, atunci când vei constata că portocala mai grea plute;te, iar cea ușoară se scufundă la baza paharului. Pregătește-ți materialele necesare și pune în practică experimentul care îți va lua doar câteva minute să îl duci la bun sfârșit.

Materiale necesare

2 portocale

2 recipiente suficient de mari încât fiecare portocală să intre cu ușurință

Apă

Cum procedezi

Umple fiecare pahar ¾ apă.

Apoi, cu atenție, pune o portocală în unul dintre pahare. Ce se întâmplă cu portocala? Plutește sau se scufundă?

Apoi, curăță a doua portocală de coajă. Apoi, tot cu grijă, pune portocala fără coajă în celălalt pahar. Ce se întâmplă cu portocala? Plutește sau se sufundă?

Explicația experimentului: Portocala cu coajă este mai grea decât portocala fără coajă. Atunci, de ce portocala cu coajă, cea mai grea, plutește în paharul cu apă și portocala fără coajă, care este mai ușoară, se scufundă?

Citește și:   Jocul alimentelor sănătoase

Portocala cu coajă plutește datorită faptului că are coaja poroasă și cu „buzunare” pline cu aer. Aceste „buzunare” cu aer fac ca portocala să fie mai puțin densă decât apa și o face să plutească. Pe de altă parte, când scoți coaja portocalei, aceasta devine mai ușoară, dar în același timp îndepărtezi și „buzunarele” de aer. În acest fel, portocala fără coajă este mai densă decât apa și de aceea se scufundă.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu