Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: cum se topește și cum îngheață apa

Experiment: cum se topește și cum îngheață apa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Experimentul cu cuburi de gheaţă demonstrează proprietăţile de topire a apei şi de îngheţare, care rezultă dintr-o altă proprietate a materiei numită aderenţă. Aderenţa se referă la ataşarea fizică a două obiecte. Următorul experiment vă ajută să înţelegeţi mai bine acest fenomen.

Materiale necesare:

  • Un pahar cu apă
  • Cuburi de gheaţă
  • O bucată de aţă
  • Sare

Cum procedezi:

Pune cuburile de gheaţă în pahar. Ia aţa şi pune un capăt pe un cub de gheaţă. Menţine capătul aței pe cub.

Când capătul de aţă s-a “aşezat” pe cubul de gheaţă, presară puţină sare peste cubul de gheaţă. Lasă-l câteva minute. După aceea încearcă să tragi de aţă şi observă ce se întâmplă cu cubul de gheaţă.

Ce se întâmplă:

Atunci când pui cubul de gheaţă în pahar se produc două procese, în același timp: gheaţa începe să se topească în apă şi apă începe să îngheţe. Pentru că cele două procese se întâmplă simultan, putem spune că gheaţa şi apa se află în echilibru dinaminc. În acest caz, rata de îngheţare şi rata de topire este aceeaşi.

Citește și:   Clubul de Muzica.ro, premiat la festivalul “Tu esti primavara mea” 2015

Articole interesante

Lasa un comentariu