Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: cum să faci baloane colorate de gheață

Experiment: cum să faci baloane colorate de gheață
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Când temperaturile scad mult sub zero grade și totul se îmbracă în alb, în jurul nostru, puțină culoare poate să aducă zâmbetul pe buze rapid. Acesta este momentul potrivit din sezonul rece în care poți face niște “bolovani” uriași și colorați, cu care poți decora grădina sau pe care îi poți folosi pentru diverse jocuri și activități.

Odată ce se anunță temperaturi scăzute, în această iarnă, pregătește-ți materialele și fă și tu acest experiment. Rezultatul este uimitor.

Materiale necesare

Baloane

Colorant alimentar

Un recipient de plastic

Pâlnie

Apă

Cum procedezi

Colorează apă cu culorile pe care le ai, amestecând pe rând, în recipientul pregătit. Toarnă apoi fiecare culoare rezultată în câte un balon. După ce toate baloanele pregătite au fost umplute cu apă colorată, așază-le pe zăpadă, în grădină și lasă-le acolo până când îngheață foarte bine. Le poți lasă chiar și câteva zile, când tempertaurile sunt foarte scăzute.

După ce apa din baloane a înghețat, ia un cuțit și taie baloanele, apoi îndepărtează-le de pe bilele gigantice colorate din gheață.

Pentru a obține modele cât mai diferite, atunci când umpli baloanele cu apă, mai poți strecura în ele și diverse jucării sau alte accesorii, care odată ce apa îngheață, arată ca și cum ar pluti în interior.

Citește și:   Experiment amuzant: Pastă de dinţi pentru elefanţi

Bilele colorate de gheață arată cu atât mai spectaculos atunci când razele soarelui strălucesc asupra lor. La fel de interesant vor arăta și la lumina unor beculețe decorative, de grădină.

Articole interesante

Lasa un comentariu