Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: Cum găureşti un cartof cu paiul?

Experiment: Cum găureşti un cartof cu paiul?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cum poţi să găureşti un cartof, care are o textura tare, cu un simplu pai pe care îl foloseşti să bei suc şi care se îndoaie foarte uşor? Foarte simplu. La finalul acestui experiment vei vedea cum poate fi folosită presiunea aerului într-un mod surprinzător.

Materiale necesare:

– Un cartof crud
– Un pai de plastic

Cum procedezi:

Ia paiul şi încearcă să găureşti cartoful cu acesta. Ai reuşit? Cel mai probabil acest lucru nu este posibil.
Acum ia paiul şi repetă operaţiunea dar,  de această dată, acoperă cu degetul capătul de sus al paiului.

Ce se întâmplă:

Atunci când pui degetul peste capătul din partea de sus a paiului vei reuşi să introduci paiul în cartof. Prima dată când ai încercat să găureşti cartoful fără să acoperi capătul paiului, cel mai probabil acesta s-a îndoit şi nu a intrat deloc în cartof.
Acoperind capătul de sus al paiului cu degetul, blochezi aerul în interiorul paiului, forțându-l să se comprime în timp ce introduci paiul în cartof. Acest lucru face ca paiul să fie suficient de tare pentru a străpunge cartoful, spre deosebire de prima parte a experimentului, în care aerul ieşea cu uşurinţă prin capătul de sus al paiului.

Citește și:   Experiment: pictură în lapte

Articole interesante

Lasa un comentariu