Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Drumeție cu cinci popasuri

Drumeție cu cinci popasuri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

  1. Să presupunem că am pornit la drum cu trenul. De-a latul Carpaţilor Occidentali trec două căi ferate importante care se îndreaptă dinspre Podişul Transilvaniei spre Câmpia Tisei. Ele pătrund prin văile a două râuri. Care sunt aceste râuri şi prin ce popasuri sau defileuri se face trecerea?
  2. Podişul Transilvaniei ascunde în subsolul său mari bogaţii. Citaţi numai două pe care le considerați cele mai importante.
  3. Cea mai întinsă dintre câmpiile ţării noastre este Câmpia Dunării (Câmpia Română). Între ce localităţi atinge ea cea mai mare lăţime şi câţi kilometric măsoară această lăţime?
  4. Despre Delta Dunării un scriitor contemporan a scris: “În limpezi adâncimi, sub razele soarelui care pătrund până acolo, peştii par de aur…Dar nici peştii, nici stuful nu par să fie adevăraţi stăpâni ai Deltei, ci păsările de apă, în număr de milioane.” Cine este autorul acestor rânduri şi cum se numeşte lucrarea din care fac parte?
  5. Din Banat, Dunărea primeşte trei afluenţi. Care sunt aceştia?

Răspunsuri

Articole interesante

Lasa un comentariu