Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Dilemă: Ce faci când ești martor la un jaf ca acesta?

Dilemă: Ce faci când ești martor la un jaf ca acesta?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Uneori în viaţă poţi fi pus în situaţii ce pot părea fără scăpare. Atunci când trebuie să iei o decizie rapidă, cum procedezi? Vor exista momente în care de felul în care alegi tu…poate depinde viaţa altora. Iată un exemplu de situaţie în care fiecare dintre noi poate ajunge la un moment dat. Citeşte scurta poveste şi răspunde cum ai rezolva tu această dilemă!

Într-o seară târzie, devii martorul unui jaf care se petrece într-o bancă. Ai timp să vezi hoţul, reuşeşti să îi reţii chiar şi trăsăturile feței, însă gestul pe care acesta îl face imediat după ce iese cu banii din bancă te lasă fără cuvinte, tocmai pentru că e un comportament neobişnuit al unei persoane care a produs o pagubă cu doar câteva minunte înainte.

Hoţul îi dă toţi banii pe care i-a furat unui orfan sărac, care locuia pe străzi, nu avea mâncare, era neîngrijit, iar pericolele îl pândeau la fiecare pas. Banii pe care i-a primit orfanul aveau să îi transforme acestuia radical întreaga viaţă: din sărăcie, băiatul ajunsese să îşi permită toate lucrurile la care visase. Ce faci în această situaţie:

  1. Suni la poliţie pentru a anunţa că s-a petrecut jaful din bancă, chiar dacă realizezi că poliţiştii îi vor lua banii orfanului.
  2. Nu faci nimic. Uiţi tot incidentul şi îl laşi în pace pe orfan.
Citește și:   Ebru, pictura pe apă: artă și terapie pentru copii

Articole interesante

Lasa un comentariu