Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De cât sport are nevoie un copil în funcţie de vârstă

De cât sport are nevoie un copil în funcţie de vârstă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Fiecare părinte ştie că sportul este bun pentru copilul său şi de fiecare dată parcă ar mai fi timp şi energie pentru a-l mai înscrie la încă o activitate sportivă. Dar, adulţii trebuie să ştie că există o limită şi sportul în exces nu este deloc indicat.

Află de cât sport are nevoie un copil pentru ca acesta să fie benefic pentru sănătate!

Bebeluşii, copii mici şi preşcolarii

Bebeluşii ( cei care au până la 1 an) trebuie să fie activi de câteva ori pe zi, în special prin activităţi educative.

Copiii de1-2 ani şi preşcolarii (3-4 ani) ar trebui să facă activităţi fizice timp de 180 de minute în fiecare zi indiferent de intensitate, ajungând la cel puţin o oră de activitate intensă până la vârstă de 5 ani.

Copiii de la 5-11 ani

Copiii care se încadrează în acest interval au nevoie de 60 de minute de sport pe zi sau de jocuri active. Nu trebuie să facă toate aceste activităţi în acelaşi timp. Activităţile de tip cardio şi cele care întăresc muşchii şi oasele sunt recomandate de cel puţin trei ori pe săptămâna. Aminteşte-ţi că atunci când e vorba de sport, mai mult e mai bine.

Citește și:   “Semaforul”, “Stânga sau dreapta” și “Căpitanul” testează reflexele

Copiii de la 12-17 ani

Copiilor care se încadrează în acest interval de vârstă le este recomandat să facă cel puţin 60 de minute de activităţi cardio sau jocuri active în fiecare zi. De asemenea, ar trebui să facă activităţi care întăresc muşchii şi oasele de cel puţin trei ori pe săptămână.

Cum să îl ajuţi să fie mai activ

Încurajează-l să meargă la şcoală pe jos sau cu bicicleta, dacă nu este foarte departe de casă. Ajută-l să descopere şi să îndrăgească jocurile de echipă şi să profite de activităţile recreative de la şcoală. Înotul este o abilitate importantă. Insistă ca cel mic ia lecţii de înot până când reuşeşte să devină un bun înotător.

Faceţi zilnic mişcare în familie – chiar şi dacă scoateţi câinele la plimbare împreuna este important!

Limitaţi programul de privit la TV şi încurajaţi-l pe cel mic să aleagă în schimb o activitate sportivă. Părinții sunt un exemplu şi când vine vorba de sport. Părinţii activi au copii activi!

Copiii activi sunt mai fericiţi, mai sănătoşi, au mai multă încredere în ei şi sunt mai deştepţi. Aşadar, lasă-l pe cel mic să găsească exact sportul care îi place şi pentru care are poate talent, dându-i şansa încă din copilărie să dezvolte obiceiuri sănătoase.

Citește și:   3 activităţi în aer liber pentru întreaga familie

Articole interesante

Lasa un comentariu