Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum aprinzi un bec fără electricitate

Cum aprinzi un bec fără electricitate
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Prin acest experiment înveţi cum să aprinzi un bec folosind doar un pieptăn.

Materialele necesare:

  • Bec
  • Pieptăn
  • O eşarfă/fular de lână

Cum procedezi:

Ia toate materialele şi intră într-o camera în care este întuneric. Freacă apoi temeinic pieptănul de fularul din lână, aproximativ 5-10 minute. După aceea, atinge imediat pieptănul de bucata de metal de la baza becului şi vei observa că filamentul se aprinde. Pare că ai făcut o magie, în realitate totul are o explicaţie ştiinţifică.

Electricitatea este generată şi prin alte metode, nu doar prin conectarea la o sursă de curent. Electricitate poate fi generată şi prin frecarea a două obiecte, cum sunt pieptănul şi o bucată de lână sau chiar de păr.

Frecarea permite electronilor din păr sau din haine să călătorească spre pieptăn, făcând ca pieptănul să fie încărcat negativ, iar celălalt să fie încărcat pozitiv pe măsură ce pierde electronii în timpul acestui proces.

După ce pieptănul este încărcat, odată lipit de bucata de metal a becului face ca filamentul să emită mici impulsuri de lumină.

Citește și:   Cum mişti obiectele cu ajutorul sunetului

Articole interesante

2 comentarii

  1. Unde naiba ai facut scoala? Asa ai invatat tu ca se zice ,,pieptăn? Eu stiam ca se zice ,,piaptăn”. Si faza cu becul sa o crezi tu. Baga un fir in priza si leaga-l de bec si vezi daca se aprinde. Tot asa se aprinde si cu piaptanul. Sa-mi spui si mie ce ai reusit.

Lasa un comentariu