Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Dezvolta creativitatea copiilor tăi cu Lego® Duplo®

Dezvolta creativitatea copiilor tăi cu Lego® Duplo®
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Majoritatea părinților cumpără jucării LEGO sau seturi de construit pentru copii lor. Dar știați că LEGO nu înseamnă numai cărămizi micuțe, colorate, parte din seturi ce se construiesc numai într-un anume fel? Exista infinte posibilități de construcție si reconstrucție a seturilor LEGO, după cum și creativitatea copiilor este infinită. Și mai exista, de asemenea, optiuni de seturi LEGO atât pentru copiii mici, de la 1 an și jumătate, cât si pentru cei mai mari.

În cele ce urmează, aș vrea să vă împărtășesc din experiența mea cu seturile LEGO DUPLO, pentru copiii micuți.

Într-o zi fetița mea mai mică a descoperit pe raft un LEGO cu animale, din seria LEGO® DUPLO® . A insistat mult să i-l cumpăr și până la urmă am cedat. Eram convinsă, totuși, că o să se plictisească de el tot în câteva zile.

Spre surprinderea mea nu a fost așa. A creat după model, cu foarte puțin ajutor, căsuța și celelalte elemente și a început să improvizeze multe scenarii și povești: din sufragerie o auzeam în camera ei jucându-se de-a Punguța cu doi bani, Rățușca cea urâtă și chiar alte jocuri inventate de ea cu personajele LEGO DUPLO. A fost prima dată, ea nu povestea un basm decât după mari insistențe. Acum aceste mici jucărioare au inspirat-o.  A avut chiar ideea să introducă păpușile ei și alte jucărioare mai mici în scenariu. Foarte creativ și amuzant!

Citește și:   Arta de a trăi împreună

Am continuat să îi cumpăr LEGO® DUPLO®  cu alte teme interesante. Cele din colecția inspirată de viața orașului, i-au deschis oportunități noi de învățare, de deprinderi practice și au ajutat-o să înțeleagă cum să se descurce în situații ale vieții actuale. Am cumpărat și pentru băieți din cele pentru altă grupă de vârstă, cu mașini, elicoptere, roboți și au fost și ei foarte încântați.

Am văzut că folosesc și la grădiniță un LEGO® DUPLO®  despre emoții, de un mare ajutor pentru a-i învăța cum să-și înțeleagă și să-și exprime corect sentimentele.

În concluzie, dacă vreți ca un joc de construcții să dezvolte copiilor creativitatea și să îi învețe cât mai multe lucruri noi, ar trebui:

  • să aibă modele, schițe sau fotografii care să ghideze îmbinarea lor
  • să conțină accesorii cu care să construiască mai multe tipuri de construcții sau personaje (roți, capete, brațe, îmbrăcăminte, elemente de decor etc)
  • să poată fi completat cu alte piese sau personaje compatibile ca imbinare, pentru a se crea scenarii noi
  • să aibă diverse teme interesante pentru copii: animale, scene din basme, din desenele animate preferate, din viața reală
  • să aibă specificații clare de vârstă pe cutie și să fie adaptate vârstei copilului
Citește și:   Joc de agerime


 

Un alt sfat util este să cumpărați ceea ce știți că au nevoie copii dumneavoastră mai mult în acel moment (există și un tren LEGO® DUPLO® cu numere de exemplu, cu altele îi puteți învăța animalele, culorile etc). De asemenea, încercați să vă faceți timp să vă jucați cu ei, mai ales cu cei foarte mici. Puneți-le întrebări, învățați-i lucruri noi (de exemplu despre unde trăiesc, cu ce se hrănesc animalele, reguli de circulație etc), povestiți și inventați povești și scenarii. Până la vârsta de trei ani, copiii au niveluri de creativitate absolut geniale, dar unii copii au doar nevoie de un mic impuls și creativitatea lor va exploda!

Gaseste mai multe idei de joaca pe http://www.facebook.com/LEGODUPLORomania


Articole interesante

Lasa un comentariu