Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Chimie amuzantă

Chimie amuzantă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nicuşor este elev la gimnaziu şi este pasionat de chimie, drept urmare s-a înscris la un concurs la care speră să ocupe un loc fruntaş.

La concurs, Nicuşor a primit următoarea problemă:

“Pe o masă se găseau următoarele materiale: un cilindru de sticlă groasă, o andrea metalică de împletit lâna, un dop de cauciuc cu un orificiu la mijloc, o eprubetă, un tub de sticlă îndoit la 90 de grade, şi care avea unul dintre capete efilat (subţiat), granule de zinc, o sticluţă cu acid clorhidric şi o cutie de chibrituri.

Fiind obligat să folosească absolut toate materialele, el trebuie să construiască în trei minute o instalaţie care să producă hidrogen în mod continuu, cel puţin 20 de minute, şi să dovedească printr-o experienţă că instalaţia funcţionează.”

Nicuşor a reuşit să rezolve problema. Cum crezi că a procedat?

Rezolvare:

“Secretul” constă în faptul că fundul eprubetei trebuie să fie găurit cu ajutorul andrelei. Apoi în eprubetă se toarnă zincul şi se astupă cu dopul prin care a fost trecut tubul de sticlă cu capătul efilat în afară. În cilindru se toarnă până la jumătate acid clorhidric, după care se introduce aici eprubeta cu fundul perforat. Acidul vine în contact cu zincul şi imediat începe reacţia de producere a hidrogenului, care se degajă prin tubul de sticlă. După 3 minute de funcţionare, hidrogenul poate fi aprins la capătul efilat al tubului. Aceasta este experienţa care demonstrează funcţionarea.

Citește și:   Experiment: Balonul Magic

Articole interesante

Lasa un comentariu