Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai frumoase filme românești pentru copii

Cele mai frumoase filme românești pentru copii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Prinţesele Dinsey au acapart ecranele televizoarelor şi cinematografelor, la fel ca şi o mulțime de roboţii și super eroi.

Dacă şi copilul tău ştie pe de rost desenele animate şi filmele pentru copii care sunt acum pe val este momentul să îi faci cunoştinţă şi cu personajele celebre şi poveştile lor extraordinare din filmele româneşti care au făcut istorie şi care au făcut mai frumoasă copilăria mai multor generații la rând.

Veronica

Veronica este unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii, iar simpatica fetiţă zvăpăiată a devenit modelul multor copii la acea vreme.

Filmul îi poate da câteva lecţii importante copilului tău cum ar fi cele despre bunătate, prietenie, curaj.

Veronica este o fetiţă care creşte la casa de copii. Aventura micuţei cu codiţe începe atunci când îşi încalcă promisiunea faţă de Zână Zânelor. Aceasta i-a dăruit Veronicăi o trăistuţă fermecată ce îi va îndeplini dorinţele doar dacă este cuminte. Pentru că îşi încalcă promisiunea, „trăistuţa” o părăseşte, iar Veronica pleacă în căutarea ei. În călătoria sa va întâlni o mulţime de personaje: motanul Dănilă, Vulpea, şoricelul Aurică.

Dumbrava minunată

Citește și:   Activități pentru copii înainte de culcare

Lizuca şi Patrocle sunt două personaje pe care orice copil trebuie să le cunoască. Filmul spune povestea Lizucăi şi a bunului sau prieten necuvântător, Patrocle. Filmul este ecranizarea romanului lui Mihail Sadoveanu şi ne spune povestea Lizucăi, o fetiţă care nu mai suportă să îndure umilinţele mamei vitrege şi pleacă de acasă însoţită de Patrocle hotărâtă să ajungă la casă bunicilor de lângă dumbravă. În timpul călătoriei sale spre căsuţa bunicilor o prinde noaptea în pădure şi fetiţa adoarme într-o scorbură. În vis, dumbrava se transformă într-o lume de basm cu personaje şi vietăţi fantastice.

Maria Mirabela

O altă producţie românească pentru copii ce a făcut istorie este filmul “Maria Mirabela”. Filmul le oferă copiilor o lecţie extrem de valoroasă: este important să îţi ajuţi semenii şi să faci fapte bune pentru că doar aşa vei putea să reuşeşti în viaţă. Cele două fetiţe, Maria şi Mirabela, pornesc într-o aventură fascinantă în care se imprietensc şi ajung să vorbescă cu diferite animale. “Maria Mirabela” este primul film românesc în care se combină jocul actorilor cu tehnica desenului animat.

Toate pânzele sus

Citește și:   Testează-ți istețimea. 10 întrebări pentru copiii de 15 ani

“Toate pânzele sus” este un serial românesc de aventură, pentru copii. Filmul este ecranizarea romanului cu acelaşi nume al lui Radu Tudoran şi prezintă aventurile prin care trece echipajul goeletei româneşti „Speranţa”, comandată de Anton Lupan.

Călătoria începe de la gurile Dunării şi continuă peste mari şi oceane pentru a ajunge în Ţara de Foc. Personajul principal este Anton Lupan, căpitanul navei, pentru care îndeplinirea acestei misiuni reprezintă un vis dintotdeauna şi o obligaţie morală extrem de puternică faţă de un vechi prieten, Pierre Vaillant, cu care studiase ingineria în Franţa. Echipajul, alcătuit din Anton Lupan, Gherasim, Ieremia, Haralamb, Cristea Busuioc, Ismail, Mihu şi, mai târziu, Adnana va trece prin multe încercări, iar aventurile lor îi vor captiva şi îi vor ţine cu sufletul la gură pe cei mici.

Articole interesante

Lasa un comentariu