Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi pentru prima zi de şcoală

Activităţi pentru prima zi de şcoală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Se apropie prima zi de şcoală şi nu doar elevii aşteaptă cu nerăbdare şi emoţie acest moment, ci şi educatoarele, învăţătorii şi profesorii.

Chiar dacă toţi aşteaptă cu entuziasm începutul anului scoalar, cei mai mulţi dintre ei cauta metode pentru a face prima zi de școală specială, pentru copii.

Abordarea fiecărui dascăl este diferită. Indiferent de ce aveţi în plan, iată câteva activităţi pe care le puteţi încerca pentru a le oferi copiilor un început de an bun. Activităţile se adresează copiilor mici, de grădiniţă sau clasele pregătitoare.

Vânătoarea de comori

Unul dintre cele mai amuzante jocuri poate fi adaptat astfel încât să poată fi pus în practică şi în clasă. Copiii ar putea să îşi caute în clasă anumite obiecte indicate de educatoare sau învăţătoare, ori li se poate cere să descopere care dintre colegi a făcut o excursie într-un loc îndepărtat sau care are un frate mai mic.

Auto-portret

Indiferent că este făcut prin cuvinte sau desenat, să îi pui pe copii să se descrie este o activiate amuzantă, surprinzătoare şi care le dă ocazia să se cunoască mai bine între ei.

Citește și:   Jocul alimentelor sănătoase

Capsula timpului

În prima zi de şcoală, le puteţi cere copiilor o mostră din munca lor. De exemplu, micuţii ar putea completa un chestionar, pot face un test, desenează sau scriu un paragraf pe o anumită temă. La finalul anului şcolar, prezentaţi-le aceste materiale pentru a vedea şi ei cât de mult au crescut.

Prezentarea materiilor

Pentru multe cadre didactice, primul pas este să îşi ajute elevii să înţeleagă ce urmează să înveţe în noul an şcolar. Pentru a nu începe din primul moment să le prezentaţi pur şi simplu ce urmează să se întâmple, încercaţi să îi implicaţi într-un joc.

Oferiţi-le o serie de enunţuri care pot fi adevărate sau false despre conţinutul materiilor pe care urmează să le studieze şi cereţi-le să dea răspunsurile corecte. Sau puteţi încerca să faceţi nişte experimente demonstrative şi să îi lăsaţi să ghicească despre ce este vorba.

Articole interesante

Lasa un comentariu