Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi educative în drum spre şcoală. 7 idei pentru copii şi părinţi

Activităţi educative în drum spre şcoală. 7 idei pentru copii şi părinţi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În fiecare dimineaţă, când îţi conduci copilul la şcoală, profită de timpul petrecut în trafic şi încercaţi activităţi educative. Acestea îl vor înviora pe micuţ, îl vor pregăti pentru o zi nouă de şcoală şi îl vor ajuta să înveţe o mulţime de lucruri prin joc.

Cuvinte care rimează

Această activitate îl va ajuta pe copil să îşi dezvolte vocabularul şi imaginaţia. Spune-i un cuvânt inspirat de natură sau de un obiect pe care îl vezi pe geam, iar el va trebui să găsească cât mai multe cuvinte care rimează cu cel spus de tine.

Matematica drumului

Spune-i copilului câţi kilometri veţi face până la şcoală şi viteza cu care circulați. Apoi, cere-i să calculeze în cât timp veţi ajunge la destinaţie. Sau poate calcula viteza cu care ar trebui să mergeţi pentru a ajunge la şcoală în 20 de minute.

Faceţi împreună o poveste

Jocul începe de la o propoziţie sau de la un sigur cuvânt pe care îl spui şi pornind din acest punct, pe rând, tu şi cel mic veţi începe să construiţi o poveste. Încercaţi să integraţi obiecte pe care le vedeţi în drumul vostru spre şcoală. În acest fel copilul va învăţa să structureze o poveste de la început până la final.

Citește și:   Jocuri cu litere şi cuvinte

Matematica din jur

Alege un număr format din două cifre. Spune-i copilului care este acesta atunci când porniţi, iar el va trebui să facă operaţii matematice cu numerele pe care le vede pe plăcuţele maşinilor sau pe semnele de pe drum pentru a obţine numărul ales de tine la început.

Propoziţii cu o singură literă

Spune alfabetul în gând, iar copilul va spune “stop”. Litera la care te-ai oprit va fi cea pe care el o va folosi pentru a alcătui propoziţii din cuvinte care încep doar cu litera respectivă. “Maria merge mai mulţi metri….”

Articole interesante

Lasa un comentariu