Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activități creative cu frunze uscate

Activități creative cu frunze uscate
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Toamna și-a făcut deja simțită prezența. Soarele nu mai este atât de darnic cu noi, se face tot mai frig afară, iar copacii din parcuri și de pe străzi ne anunță în felul lor că toamna a venit! Pentru că frunzele copacilor încep să cadă și să se aștearnă pe jos, puteți profita de acest moment pentru a face câteva activități creative ce se pot transformă în opera de artă, în toată regula.

Iată câteva idei de activități cu frunze de copaci pe care le strângeți în perioada toamnei:

Începeți o colecție cu frunze de toamnă

Un mod plăcut prin care te poți bucura de acest anotimp este printr-o plimbare în parc pentru a aduna frunze uscate, Frunzele colorate pot fi o metodă bună pentru a învăța o mulțime de lucruri noi: sortarea frunzelor în funcție de culoare, mărime și formă; găsirea frunzelor care au forme apropiate; dezvoltarea vocabularului vorbind despre cum arată frunzele, cum sună, cum miros și așa mai departe.

Desenul frunzei

Analizează una dintre frunzele pe care le-ai adunat, cea care ți se pare cea mai frumoasă și care te inspiră cel mai mult. Folosește o lupă pentru a o studia în detaliu, pentru a observa formele, venele, codița.

Citește și:   Echinox sau Echinocțiu

Apoi desenează pe o coală de hârtie, frunză pe care ai văzut-o și toate detaliile pe care le-ai observat când ai studiat-o cu atenție. Folosește culori pentru a picta frunza și a o aduce cât mai aproape de cea după care te-ai inspirat.

Frunze în creion

O altă metodă pentru a face un tablou cu frunzele culese este următoarea: alege frunzele și așează-le sub o coală de hârtie având grijă ca partea pe care venele sunt ieșite în relief să fie îndreptată spre foaie.Apoi cu un creion “mâzgălește” ușor pe foaie (de preferat este să ții vârful creionului înclinat într-o parte) pentru a reda forma frunzei de sub foaie.

Imprimarea frunzelor

Pictează frunzele cu acuarele folosind un roller mic sau o pensulă, apoi întoarce fruzele cu partea colorată în jos și pune-le pe o coală de hârtie, pentru a da formă unui veritabil tablou de toamnă.

Articole interesante

Lasa un comentariu