Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Activitate practică cu şi despre magneţi

Activitate practică cu şi despre magneţi

Fascinaţia copiilor pentru magneţi este cunoscută de cei mai mulţi părinţi. Dacă micuţul tău este pasionat de aceste “jucărioare” poţi profita pentru a-l învăţa mai multe despre magneţi printr-o activitate practică distractivă.

Materiale necesare:
Un magnet
Obiecte magnetice
Obiecte nemagnetice

Alege mai multe obiecte mici din materiale cât mai diferite, dar ai grijă să fie atât materiale magnetice cât şi nemagnetice. Printre obiecte se pot număra: agrafe de birou sau de păr, sticle de plastic, linguriţe, şuruburi, cleştişoare de rufe şi orice alte obiecte din casă îţi mai atrag atenţia.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

După ce ai aranjat toate materialele, arată-i copilului cum se lipesc magneţii doar de materialele magnetice. Îi poţi demonstra, lipind un magnet peste un obiect făcut din materiale magnetice. Apoi arată-i şi cum celelalte materiale nemagnetice (plastic, hârtie, materialul textil) nu se lipesc de magnet. După câteva demonstraţii, cere-i copilului să aleagă şi alte obiecte din casă despre care crede el că sunt magnetice.

Îi mai poţi da copilului un magnet şi puteţi merge împreună prin casă în căutarea obiectelor pe care se lipeşte magnetul.

Citește și:   Cărți celebre pe care orice copil ar trebui să le citească

Rezultatul experimentului
Copiii iubesc magneţii, şi chiar dacă este prea mic pentru a intra în detalii despre polii magnetici şi de cei se atrag, cei mici pot învăţa prin observare şi pot începe să îşi descopere pasiunea pentru fizică.

1 comentariu

  1. Intradevar magnetii sunt fascinanti nu numai pentru cei mici dar si pentru adulti.
    TITIREZUL este o jucarie foarte veche dar are un mare defect: este NEASCULTATOR adica face ce vrea el….odata pus in miscare de rotatie nu avem decit sa-l privim….daca incercam sa-l determinam sa se deplaseze intr-o anumita directie se va razvrati si o va lua intr-o cu totul alta directie…..
    Un roman l-a cumintit cu ajutorul a 2 magneti : unul in partea de sus a TITIREZULUI si altul tinut in mina si care miscat lent pe orizontala va detrmina deplasarea in directia dorita a TITIREZULUI. TITIREZUL CONTROLABIL functioneaza asa :
    http://www.youtube.com/watch?v=Vpo_T8sq2SM%2F

    Alte detalii pe http://www.google.com CU grosu,titirez SAU grosu,top-speedy SAU grosu,titirezul secolului 21 .

Lasa un comentariu