Fudul, fuduli…
Sătul, sătui…
Mascul, masculi…
Zău că nu ştiu de ce saţietatea e mai cu moţ, dar până ne lămurim, reţinem că e corect aşa.
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Presupun că e uşor de tras concluzia dacă ne uităm la etimoanele celor două: unul este tc. fodul, celălalt, lat. satulius. Sper să nu fi fost simplistă deducţia mea :).
Satietatea nu e „mai cu mot” din motivul simplu ca nu inlocuieste nici macar unul din cuvintele articolului „Fuduli si satui” . SATIETATE nu „concureaza cu „satul”. „Satietate” e antonimul lui „foame” la fel cum si „satul” e al lui „flamand”. In concluzie cuvantul „satietate” e foarte util si aproape de neinlocuit doar cu un alt cuvant( saturatie sau saturare neparandu-mi-se buni inlocuitori). Starea de a fi satul mi se pare cel mai potrivit exprimata prin „stare de satietate”. Daca nu vreau sa spun pur-si-simplu „ma simt satul,ghiftuit,imbuibat” spun ca „am o stare de satietate”. Mie singura explicatie PERFECTA a cuvantului „satietate” mi se pare „stare a celui satul” P.S. Desigur, ca de obicei, e doar o parere